Bakan Yıldırım: PTT özelleşmeyecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 17 Nisan 2010 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün soru önergesine verdiği yanıtta PTT Genel Müdürlüğü'nün 'PTT Bank ve Dağıtım A.Ş' olarak ikiye ayrılması ve özelleştirilmesine yönelik bir düzenleme bulunmadığını söyledi.

Yıldırım, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ün, PTT Genel Müdürlüğü'ne ilişkin soru önergesini yanıtladı. PTT Genel Müdürlüğü'nün anonim şirket olarak yapılandırılmasına yönelik Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş Hakkında Kanun Tasarısı Taslağının hazırlanarak Başbakanlığa sunulduğunu belirten Bakan Yıldırım, ?Bahsedilen taslak kapsamında PTT Genel Müdürlüğü'nün PTT Bank A.Ş ve Dağıtım A.Ş şeklinde iki ayrı bölüme ayrılması ve özelleştirilmesine yönelik bir düzenleme bulunmamaktadır. PTT Genel Müdürlüğü'nde yürütülen hizmetlerin işlevsel yapısının gelişmesi mevcut yapının değişen günümüz şartlarına uyumunun sağlanabilmesi ve iş gücü kaynağının etkin şekilde kullanılmasını teminen, 2004-2010 yıllarında muhtelif tarihlerde PTT Yönetim Kurulu kararları alınmıştır? dedi.

Yıldırım, PTT Genel Müdürlüğü'nde çalışan sözleşmeli personelin ücretlerinin Yüksek Planlama Kurulu'nca belirlendiğini, ek ödeme, ücret ayarlaması ve skala ayarlama hususlarında PTT Genel Müdürlüğü'nce yapılacak işlem bulunmadığını söyledi.

Yıldırım, maaş promosyonlarıyla ilgili de bankalardan tekliflerin alındığını, en uygun teklifi veren Ziraat Bankası ile 3 yıllık anlaşma yapıldığını ifade ederek banka tarafından verilen promosyon tutarının tamamının yıllık 3 taksitte personele ödeneceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber